Home » Laatste nieuws / Mededelingen

Zorgverzekeraar VGZ

Voor de leden die nog geen collectiviteitskorting hebben bij VGZ of toelichtingen omtrent de vergoedingen 2020 willen hebben.

Lees het onderstaande bericht van VGZ

Beste relatie,
Hierbij informeren wij u over de nieuwe premies van de VGZ Zorgverzekering en de wijzigingen die hierin plaatsvinden. Beide gaan in per 1 januari 2020.

De premies per 1 januari 2020
Wij werken er hard aan de premies niet onnodig te laten stijgen. Dit doen we door samen met onze zorgaanbieders de zorg waar mogelijk zinniger te maken. Met zinnige zorg bedoelen wij: betere zorg voor de patiënt en lager kosten.

Vanwege demografische ontwikkelingen wordt er meer zorg geleverd en komen er meer banen bij in de zorg. Bovendien stijgen de lonen en de prijzen in de zorgsector. Ook zijn er nieuwe behandelingen, medische hulpmiddelen en medicijnen beschikbaar. Daardoor ontkomen we helaas niet aan een stijging van de premie.

De collectieve premies voor 2020 kunt u downloaden via de onderstaande URL (s):
Premietabel 2020 18272 is het nummer van aanmelding van onze vereniging

De wijzigingen per 1 januari 2020
Alle wijzigingen in onze zorgverzekeringen zijn te vinden op onze website.

De nieuwe polis voor de verzekerden
Uiterlijk 12 november 2019 hebben onze verzekerden hun polis ontvangen. Eventuele wijzigingen kunnen zij eenvoudig zelf doorgeven via Mijn VGZ. Inloggen op Mijn VGZ kan nu ook eenvoudig via de VGZ Zorg app. Opzeggen kan tot en met 31 december 2019. Aanmelden of wijzigen van de pakketsamenstelling kan tot en met 31 januari 2020.

Informeer uw medewerkers of leden
We helpen u graag de collectieve zorgverzekering bij uw medewerkers of leden onder de aandacht te brengen. Op onze website kunt u hiervoor diverse communicatiemiddelen downloaden.

Vertegenwoordigt u een thuiszorg-, patiënten-, ouderenorganisatie? Dan heeft u mogelijk bij ons aangegeven dat u communicatiemiddelen wilt ontvangen. Deze kunt u binnenkort verwachten.

Kunnen wij nog iets voor u doen?
Neem dan gerust contact met ons op via 088-1313500 of via mail accountbeheervgz@vgz.nl


Met vriendelijke groet

Jennifer Davies
Accountbeheer

Zorgverzekeraar VGZ

Kaartclub

Doordat er de laatste tijd veel gekaart wordt hebben we het volgende plan (indien er genoeg animo voor is).

Piet Bakker wil woensdagmiddag het volgende opzetten:

  1. Klaverjasclub in competitieverband;
  2. Jokercompetitie;
  3. Eventueel een competitie Rummycub.

Degenen die hieraan mee willen doen kunnen zich opgeven bij Piet Bakker of via Email aan SVHG@kpnmail.nl

Fietsen:

Door Mieneke Dubbeldam

Wanneer het fietsen met de ANBO/SVHG begon is niet bekend. Voor mij begon het zo'n vijftien jaar geleden. In het Kompas las ik dat er een dagtocht georganiseerd werd. Er stonden twee telefoonnummers bij. Ik belde het eerste en kreeg Truus Vogel aan de lijn. Zij vertelde dat het al enkele jaren geleden begonnen was. Ze zei dat er van april tot en met oktober elke tweede dinsdag van de maand 's morgens een rit was en een keer per jaar een dagtocht.
Ik gaf me op. Truus en Tonnie de Keizer hadden de route voor gefietst en ik liet me graag verrassen. We verzamelden ons bij het pontje en daar zag ik een aantal bekenden, wat ik toch wel fijn vond. En de anderen, meest vrouwen, werden vanzelf bekenden.
We vervolgden onze weg naar Gorinchem en langs het kanaal door naar Arkel , waar we bij de wereldwinkel een kopje koffie dronken, met zo als gebruikelijk wat lekkers. Daarna richting Leerdam. Zo ver was ik op de fiets nog nooit geweest. We aten in 't Veerhuis pannenkoeken, waarna we weer op huis aan gingen. Zo eindigde mijn eerst fietstocht van ongeveer 50 km.
Als ik me goed herinner schreef mijnheer Hoogendoorn elke maand een mooi verslag voor de krant.
Toen Truus en Tonnie er na vier of vijf jaar de organisatie aan anderen wilden overlaten was er weinig animo. Met een groepje spraken we af om het samen of om de beurt te regelen. Dat ging even goed, maar de een na de ander haakte af en bleven Gerda Brandwijk en ik over.                                                                                                                                                                                 Ik was heel blij met Gerda's kennis van de regio. En ook haar opvolgster Nel de Bruin, die later mijn buurvrouw werd, weet overal de weg in deze omgeveing en omstreken.
Daarna sloot Gerda Tromp zich bij ons aan en gingen wij het samen proberen. Zij was nog niet zo bekend met de omgeving, maar had wel een handig apparaatje waarmee we er altijd wel weer uitkwamen.
Door ziekte, ouderdom en overlijden dunde de groep aardig uit en nieuwe gezichten lieten zich niet zien of haakten weer af.

Ondertussen was de dag van fietsen naar de eerste dinsdag gegaan. Hebben we geprobeerd om in de winter 'middags met elkaar op pad te gaan, maar dat werd na twee jaar weer stop gezet. En nu rijden we alleen in april en oktober 's ochtends, en alle andere dagen een hele dag omdat een van de heren liever voor een hele, dan een halve dag zijn fiets uit de schuur haalt. Niemand was tegen. Daardoor en natuurlijk ook door de komst van de elektrische fiets gingen we steeds verder van huis. Zo gingen we bijvoorbeeld naar Haaften, Beesd, Lekkerkerk en zelfs over de Moerdijkbrug naar Lage Zwaluwe. Maar we dronken ook eens koffie in Neerpolder.

Begin dit jaar heb ik aangegeven dat ik er mee zou gaan stoppen.

 

 Fietstochten 2019
In april ging de rit vanwege de weersvoorspelling niet door. Ook in mei was het niet zo geweldig. Met drie man op pad leek ons geen goed idee.
In juni waren we met vijf. Toch heel gezellig! Daarna werd het weer beter en de groep groter. In augustus stond een rit naar Leerdam op het programma, maar omdat de Rabotocht daar ook in de buurt was besloten we naar Hank te gaan en deden we in september de route naar Leerdam.
We verzamelden bij het pontje en via Gorinchem gingen we richting Arkel waar we deze keer de koffie besteld hadden bij het pontje van Arkel naar Spijk en daarna dus naar de pannenkoeken en/of broodjes. Dit leek erg veel op mijn eerste rit en bleek ook mijn laatste, want op 1 oktober regende het. De enige die zijn fiets uit de schuur haalde was Piet. De anderen kwamen met de auto naar ons clubhuis. We kregen er koffie of thee met weer een verrukkelijke vlaai. Dat gaan we volgend jaar misschien wel missen, maar er is nog hoop: Servanda gaat het fietsen promoten, waardoor de kans bestaat dat er op een of andere manier het fietsen toch opgepakt wordt.

Bij het afscheid werd iedereen verrast met een aardigheidje. En ik nog wat meer. Nogmaals heel hartelijk dank. Die foto is groter dan wij dachten: er staan wel dertien fietsers op en jullie mogen raden wie er achteraan rijdt met zijn oranje hesje. Dag of tot ziens Gerda, Clara, Dinie,
Lenie, Tini, Rienie, Wil, Rik, Piet en ook Truus.
Mieneke Dubbeldam

 

Afsluiting fietsseizoen 2019

Dinsdagochtend 1 oktober 2019 , heeft de fietsclub het seizoen afgesloten met koffie/thee en gebak.

Mieneke Dubbeldam heeft aangegeven dat ze gaan stoppen met het organiseren van de fietstochten.

Door de voorzitter werd Mieneke nogmaals bedankt voor al die jaren dat zij de fietstochten georganiseerd heeft.

Jan den Dunnen, heeft Mieneke nog een bosje bloemen en een mooie ingelijste foto aangeboden voor al haar vrijwilligerswerk.

Het bestuur heeft aan Maarten Hendrikxs van Servanda gevraagd of hij het stokje wil overnemen of een mogelijkheid ziet om het fietsen te organiseren.

Mochten er nog liefhebbers zijn die in het volgend seizoen, het organiseren, en uitzetten van de fietstochten graag wil overnemen , meld je aan bij het bestuur.

 

Boottocht over 'De Linge':

Op 18 september 2019 hebben we een boottocht over "De Linge" gemaakt.

Alle 119 personen die zich hadden aangemeld waren aanwezig. We vertrokken met twee bussen naar Leerdam.Daar stapten we aan boord van "de Parel van de Linge" en kregen we allemaal drie consumptiemunten. We werden onthaald met een kop koffie/thee. Paul, onze voorzitter, heette allen een goede en plezierige reis toe. Na de koffie bestelde we een drankje en werden we tafel voor tafel uitgenodigd om van het heerlijke buffet te genieten. De reis verliep voorspoedig en we hadden mooi weer. Na de maaltijd werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Tot onze verrassing kregen we zelfs een sorbet. Paul had voor de nodige muziek gezorgd en alle mensen begonnen gezellig mee te zingen. We hebben begrepen dat iedereen het heel erg leuk gevonden heeft. De reactie kon dus ook niet uitblijven: "wanneer gaan we weer". Mede door Stuwkr8 hebben we dit voor elkaar gekregen en zijn hen daar erg dankbaar voor.

In de map foto's en video's, zijn enkele foto's te bekijken !

De Rabo Clubsupport heeft ons weer het mooie bedrag van € 887,80 geschonken. Wij van de Senioren Vereniging  willen bij deze een hartelijke dank uitbrengen aan de Rabobank en aan alle mensen die op ons gestemd hebben.      

Onze vereniging zoekt vrijwilligers die indien het nodig is een bardienst willen- of mee willen draaien. De bezetting is nu te klein en komt het dus altijd op dezelfde mensen aan. Geef je daarom alstublieft op bij een van de bestuursleden.

Zoals de meeste leden waarschijnlijk al gelezen hebben, hetzij via de mail of brief, willen wij als bestuur een gezellige avond organiseren.

Er wordt gezorgd voor een koud- en warm buffet en elk lid krijgt bij binnenkomst drie consumptiebonnen.

Wij houden deze avond op vrijdag 13 december 2019. De aanvang is om 18.00 uur en dit slechts voor het bedrag van € 15,00 per persoon.

Het bedrag van € 15.00 kunt u overmaken vóór 30 november 2019 naar SVHG, bankrekeningnummer NL93 RABO 0312 4852 39

 

Zet ook vast op u kalender of agenda :  NIEUWJAARSRECEPTIE op zaterdag 11 januari 2020 vanaf 19.30 in "de Blaar"